Національне агентство по запобіганню корупції передаcть в антикорупційне бюро недостовірну інформацію в деклараціях 4 екс-депутатів Верховної Ради на 90 млн грн.

Неправду подали депутати 8 скликання Руслан Демчак, Станіслав Березкін, Аркадій Корнацький та Вадим Кривохатько, повідомляє НАЗК.

Демчак у декларації за 2016 рік зазначив неправдиві відомості про гроші на банківських рахунках та номінальну вартість цінних паперів, які йому належать. Порушень виявили на суму понад 71,7 млн грн.

Березкін, подаючи декларацію за 2015-ий (виправлену. – Gazeta.ua), зазначив недостовірні відомості про квартиру та 2 машиномісця, які належать дружині на праві власності. Загальна сума недостовірних відомостей – понад 14,3 млн грн.

Корнацький у декларації за 2016 рік не задекларував свої корпоративні права та низку земельних ділянок, які належать йому на праві власності та оренди. Крім того, не відобразив право користування житловим будинком, який є його зареєстрованим місцем проживання. Не зазначив видатки, на підставі яких він набув право власності на земельні ділянки. Загальна сума – понад 3,2 млн грн.

Кривохатько в декларації за 2017 рік, вказав не справжню вартість і дату придбання автомобіля на загальну суму понад 471 тис. грн.

Обґрунтовані висновки про виявлені ознаки кримінальних правопорушень направлять до Національного антикорупційного бюро.

Національне агентство з питань запобігання корупції знайшло недостовірні відомості в декларації секретаря РНБО Олександра Данилюка.

Порахували, що сума нестачі становить понад 1,6 млн грн у кожній декларації.