Екс-глава Нацбанку Валерія Гонтарева заявила, що їй не треба політичний притулок, бо вона є резиденткою Англії.

Про це вона заявила в інтерв’ю LB.ua, коментуючи версію з причетністю до підпалу власного будинку та автівки невістки в Києві.

“Але ж це (версія щодо її причетності Gazeta.ua) нісенітниця! Усі погрози, які звучали від нього (Ігоря Коломойського Gazeta.ua) ще у березні, квітні й травні, тягнули на 155 політичних притулів. Але нащо мені притулок, якщо я резидент Англії, який тут живе, працює і платить податки?”

Про можливу причетність Гонтаревої до двох ситуацій у Києві заявив олігарх Ігор Коломойський.

“Тепер, швидше за все, її не видадуть. Тож думайте самі”, написав Коломойський на прохання прокоментувати підпал будинку Гонтаревої.

Пожежа в селі Гореничі під Києвом сталася вночі 17 вересня. Будинок Гонтаревої згорів ущент. Ніхто не постраждав, оскільки в будинку нікого не було.

12 вересня у Державному бюро розслідувань підтвердили проведення обшуку у квартирі колишньої голови Національного банку Валерії Гонтаревої. Слідчі дії провели у межах справи про зловживання службовим становищем посадових осіб правління Національного банку 2016-го.

5 вересня у центрі Києва згоріло авто невістки Гонтаревої.

30 липня у Лондоні саму Гонтареву збив автомобіль, вона потрапила до шпиталю. У коментарі hromadske вона не виключила, що це помста Коломойського.