Іноземних інвесторів насторожують корупція та ситуація з рейдерськими захопленнями підприємств в Україні, через що вони не поспішають заходити до нас.

Про це в інтерв’ю журналу “Країна” сказала економіст і голова Офісу Національної інвестиційної ради при президентові Юлія Ковалів.

“Інвестори черпають інформацію з аналітики, рейтингів, ЗМІ, прикладів інших компаній. На жаль, все ще можна почути історії про рейдерство, обшуки чи кримінальні переслідування іноземних інвесторів.

Необхідність судової реформи найпоширеніший меседж від іноземних інвесторів. Ринок і собівартість – це важливо. Та якщо у країні складно захистити своє законне право і є ризик втратити бізнес – це один із найбільших бар’єрів. Друге – це корупція. Маємо позбуватися цього ярлика. Це питання тісно пов’язане з політиками з одного боку, і з великим і забюрократизованим державним сектором з іншого. Чим більше на шляху створення нового об’єкта буде дозвільних документів і ролі чиновників, тим вище ризики корупції та створення перепон для бізнесу”, – зазначила Ковалів.

Повний текст інтерв’ю з головою Офісу Національної інвестиційної ради при президентові Юлією Ковалів читайте у випуску журналу “Країна” від 4 червня.