Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що будь-які мирні переговори щодо України, швидше за все, проваляться, на тлі того, як він порівняв переговори з президентом росії володимиром путіним із переговорами з крокодилом.

Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Джонсон заявив, що мати справу з путіним – це як ситуація з “крокодилом, коли він вчепився тобі в ногу”, і сказав, що життєво важливо, щоб Захід продовжував озброювати Україну.

“Як можна домовлятися з крокодилом, коли в його щелепах нога? Ось у чому труднощі, з якими стикаються українці. Потрібно просто продовжувати стратегію, продовжувати постачати їм зброю”, – сказав він.

“Дуже важко зрозуміти, як українці можуть вести переговори з путіним зараз, враховуючи явну відсутність у нього сумлінності. Його стратегія, яка є очевидною, полягає в тому, щоб спробувати поглинути і захопити якомога більшу частину України і, можливо, провести якісь переговори з позиції сили”, – зазначив Джонсон.

Він сказав, що світові лідери, зокрема президент США Джо Байден, погодилися на заклик, озвучений цього тижня, що вони продовжуватимуть постачати Україні зброю, зокрема артилерію, на тлі того, як росія активізує свої атаки на схід України.