Випадок булінгу в приватній школі Києва стався у травні цього року. Директорка не повідомила про цькування дитини до поліції, хоча мала це зробити.

Про це повідомляє “Київ Медіа”.

Інцидент стався у столичній школі в травні 2021 року. Батько дівчинки, яку зацькували в школі, звернувся до поліції. За намагання замовчати факт булінгу поліція притягнула до адмінвідповідальності директорку школи. Справу розглядав сьогодні Київський апеляційний суд.

Журналістам телеканалу “Київ” батько дитини розповів, що його дитину цькували в школі з жовтня 2020 року. І вже 5 травня 2021 року чоловік звернувся до керівництва школи, аби там якось віреагували на це, поговорили з дітьми і батьками.

“Вона зателефонувала дружині і ридала. Я це почув. Спитав: “Що трапилось?”. Вона каже – дитина в туалеті закрилась і плаче. Я запропонував поїхати до школи, почав розпитувати, що трапилось. А трапилось те, що дитина забрала телефон і почала лізти у приватні фотографії, при цьому відмовилась повернути телефон“, – розповів батько постраждалої дитини Дмитро Поляков.

За словами батька, далі школи справа не пішла – всередині закладу начебто створили спеціальну комісію. Проте законодавство вимагає від директорки школи у випадку отримання такої заяви протягом доби звернутися в поліцію. Коли цього не сталося – батько дівчинки сам звернувся у правоохоронні органи.

“В даному випадку вбачається частина 5 статті 173-4 Адмінкодексу. Там чітко прописано, що керівник закладу зобов’язаний повідомити Національну поліцію територіального органу про можливий факт вчинення булінгу ще до надання заяви до школи“, – прокоментувала Оксана Санченко, т.в.о. начальника сектору ювенальної первенції відділу поліції Голосіївського району.

8 червня справу розглянув Солом’янський райсуд Києва і визнав директорку школи винною. Однак вона вирішили оскаржити рішення і подала апеляцію. Київський апеляційний суд підтвердив рішення суду першої інстанції – тобто визнав директорку винною. Тепер їй передбачено адміністративний штраф у розмірі від 850 гривень.

Інцидент стався у приватній школі Києва – Main School, що розташована за адресою вулиця Голосіївська, 17.