Колишній голова Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі пояснив, чому відмовився від посади голови партії “Удар”.

Про це він заявив в відеозверненні у вівторок.

“Я звернувся до вас, тому що це не час для договорняків, якихось закулісних інтриг. Думаю, що пропозиція Віталія Кличка була без задніх думок. Це була рука допомоги, яку він нам простягнув дуже гідно.

Нам треба було приймати рішення. Я вдячний кожному з вас – хто ходив на наші марші за імпічмент. Хто вболівав за мене і хотів, щоб я отримав назад українське громадянство. І звичайно я відчуваю величезне зобов’язання перед вами. Не хотів приймати жодних рішень без консультацій із вами.

Було багато тисяч коментарів на моє відео і я вас почув. Незважаючи на те, що Кличко зробив дуже гідну пропозицію, нам на цей союз йти не варто. Тому що у нас є чітка ідеологія, принципи. Ніколи ми не йшли на якісь компроміси на шкоду своїм принципом.

Я повернувся в Україну не посади шукати, чи не бути у політиці за будь-яку ціну, не влаштовувати своє життя, воно у мене в Нілерландах досить облаштоване. Я приїхав сюди, щоб ми позбулися старого політичного класу бариг. І отримали нових людей із великими ідеями і патріотизмом. Допомогти Україні тим, ким вона повинна по праву стати – наддержавою європейського континенту. Український успіх можливий.

Будемо йти окремою колоною. Буду допомагати новим людям у силу своїх можливостей. Тому що у нас немає грошей. Щоб ви розуміли, щоб “Рух Нових сил” у понеділок провів з’їзд і пішов на вибори потрібно додатково зібрати близько 200 тисяч доларів за лого”, – заявив Саакашвілі.

Він додав, що “не збирається звертатися ні до яких олігархів”.

“Розумніше за вас союзників у мене немає”, – сказав Саакашвілі.