Чорна хмара насувається на Україну. Так Олег Ляшко окреслив ймовірне майбутнє нашої країни, якщо стара і нова влада об’єднаються у новому парламенті й дозволять продаж землі іноземцям на догоду МВФ.

Реалізація цього плану зробить українців батраками. І призведе до громадянського протистояння, застеріг лідер Радикальної партії.

За інформацією політика, Володимир Зеленський пообіцяв запровадити в Україні ринок землі.

 Цей план це початок громадянської війни у селі і всій Україні. Хто купить землю? В українських селян грошей нема, тому сюди прийдуть іноземці з мішками грошей, яким дають кредити під півпроцента річних. Виснажать чорноземи у погоні за швидкими заробітками, отруять ґрунт хімікатами, потруять бджіл, худобу, бо коли не своє то не шкода. Іноземцям не треба інфраструктура у селі, вони не проводитимуть туди газ і воду. Це означає, що село вимре і мільйони селян залишаться без роботи. Ніхто із тих, хто сьогодні рветься до влади, не знає, як живе село. А Радикальна партія знає. Ми не дамо продати українську землю та вбити село, наголосив лідер РПЛ.

Ляшко розповів, що натомість пропонує його команда.

 Головним має бути не продаж землі іноземцям, а подолання бідності, відновлення виробництва й агропереробки в селі. Тоді мільйони українських заробітчан, значна чистина яких із села, повернуться додому. А власники паїв, які хочуть продати наділ нехай продають її за ринковою ціною до Державного земельного банку. Пай має коштувати не менш як 30 тисяч доларів, а під Києвом від 50 тисяч. Ці парламентські вибори це бій за землю. Маємо виграти його, щоб земля годувала українську націю! звернувся Ляшко до людей.

Лідер Радикальної партії є ініціатором змін до Конституції, у яких пропонує зробити основою аграрного устрою країни фермерські господарства. Щоб земля належала тим, хто на ній працює. Окрім того, хоче скасувати плату за переоформлення землі на дітей. І вимагає платити за оренду паїв не менше ніж 15% на рік.