Міністерство інфраструктури має намір зв’язати столичну Троєщину з іншими районами міста лінією наземного метро.

Розповів про це міністр інфраструктури України Владислав Криклій в інтерв’ю Радіо Свобода.

“Ми будемо обов’язково говорити про київське наземне метро, назвемо це так. Аналог кільцевого швидкого трамваю. Я не знаю, навіть з чим це порівняти. Це в Німеччині називається S-Bahn. Це одна з можливостей, як ми можемо нарешті вирішити проблему з наземним електричним транспортом на Троєщині”, відзначив він.

За словами міністра, такий проект обійдеться “в кілька разів дешевше” й допоможе вирішити проблему транспортного сполучення Лівого берега з Правим.

“Це неймовірно розвантажить трафік. Все це буде з мережею пов’язано, а далі все це буде логічне логістичне розгалуження”, пояснив Криклій.

Коли саме буде реалізовано проект, за словами міністра, залежить від столичної влади.

“Ми з ними мали 2,5 тижні тому зустріч, проговорили, надали пропозиції. За участі “Укрзалізниці” ця зустріч проходила. Там є певні розрахунки, багато питань ми забираємо на себе, насправді більшість. Тобто від Києва необхідна участь у цьому процесі лише на одну третину. Хай визначаються. Тому що мости недешеві будують, але мені здається, ця проблема пріоритетніша”, додав міністр.

Київпастранс переніс відкриття столичного фунікулера на невизначений термін. Причина необхідність проведення технічного огляду й ремонту.