Російські окупанти готують новий наступ в Україні 24 лютого.

Відповідну заяву зробив секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов в ефірі “Радіо Свобода”, пише “Мета”.

“Зараз вони готуються до максимальної активізації з урахуванням того, що це ж люди з “совка” (СРСР – Ред.), і вони вважають, що до річниці вони повинні мати якісь досягнення. Немає жодної таємниці, що вони до 24 лютого готуються до нової хвилі, як вони самі кажуть. Є розуміння, на яких ділянках вони хочуть щось зробити”.

На його думку, під загрозою наступу знаходяться Донецька, Луганська та Запорізька області. У російських терористів є нібито завдання – вийти на кордони Донецької та Луганської областей. За словами Данілова, російські підрозділи вже тиждень розвідують оборонні можливості ЗСУ на Запорізькому напрямі.

“І зараз є певне накопичення військ. Нам це відомо, ми розуміємо, що відбувається в російській федерації з цього приводу”.

Росіяни не зможуть просунутися цього разу так далеко та швидко, як минулого року, адже українська армія вже має інші озброєння і спроможності.

“В будь-якому випадку перемога обов’язково буде за нами, тому що ми розуміємо, що відбувається в росії. Єдине питання – часу. І, на превеликий жаль, тієї дорогої ціни, яку ми платимо кожного дня, бо кожного дня гинуть наші захисники і захисниці на фронті”.