Партії “Слуга народу”, “Опозиційна платформа За життя”, “Європейська солідарність”, “Голос” та “Батьківщина” проходять до парламенту. Такі дані соціологічного опитування групи “Рейтинг”, яке проводилось на замовлення Міжнародного республіканського інституту.

“Слуга народу” продовжує тримати лідерство. Партію готові підтримати 50% із тих, хто визначився і має намір голосувати. За “Опозиційну платформу” готові проголосувати 12% опитаних, за “Голос” Святослава Вакарчука 8%, “Європейську солідарність” 7%, “Батьківщину” 6% респондентів.

4% опитаних готові віддати голос за “Силу і честь” Ігоря Смешка, по 2% за Радикальну партію Олега Ляшка, “Опозиційний блок”, ВО “Свобода” та “Українську стратегію Гройсмана”. Усі інші політсили набирають менше ніж відсоток.

У парламентській коалції зі “Слугою народу” українці найбільше хочуть бачити партію “Голос”. Таке обʼєднання підтримують 24% опитаних. 20% виступають за коалцію з “Батьківщиною”, 18% з партією “Сила та честь”, 17% з “Опозиційною платформою За життя”, 10% за “Громадянську позицію” Анатолія Гриценка, по 7% за Радикальну партію, “Опозиційний блок”, “Європейську солідарність” та “Українську стратегію Гройсмана”.

Опитування проводилося по всій Україні, крім окупованих територій Криму і Донбасу з 13 до 23 червня.

Усього було опитано 2 400 жителів України віком 18 років і старших, які мають право голосувати. Допустима похибка не перевищує 2%.

Опитування Київського міжнародного інституту соціології показало, що потрапити в Раду на виборах 21 липня найбільші шанси мають 6 партій. Серед тих респондентів, які визначились із кандидатами: 48,5% проголосували б за партію “Слуга народу”. Партія “Голос” Вакарчука не набирає прохідний відсоток, згідно з опитуванням.