Американська торговельна палата в Україні спільно з компанією-членом Sayenko Kharenko запрошує киян приєднатися до Ініціативи Донорства крові на День Святого Валентина.

Про це пише “Київ Медіа”.

Всім учасникам заходу пропонують пройти експрес-тест на антиген на COVID.

Перед здаванням крові у донора проводиться анкетування, визначається вміст гемоглобіну, група крові за системою АВО, передтестове консультування та огляд лікаря-терапевта.

Далі вже охочі можуть здавати кров. Максимальна допустима доза заготовленої крові складає 450 мл, без урахування крові, узятої для аналізів (до 40 мл).

Кров передададуть згодом військовим та пацієнтам, які потребують.

Кров можна було здати сьогодні в Klitschko музеї, поблизу НСК “Олімпійський з 9:00 до 13:00.

Донором може бути будь-який дієздатний громадянин України віком від 18 років, який пройшов відповідне медичне обстеження і в якого немає протипоказань, визначених МОЗ.

Перед здачею крові або її компонентів донор повинен дотримуватись певних правил:мати добре здоров’я та гарне самопочуття;

добре відпочити, виспатись;
режим харчування донорів має деякі особливості: напередодні кроводачі потрібно виключити з раціону жирну їжу (масло, сало, жирні м’ясо та рибу, молоко, сметану, яйця, морозиво). У ці дні можна вживати нежирні відварені м’ясо та рибу, каші, картоплю, відварені та сирі овочі та фрукти, соки, компот, житній та не здобний хліб;
у день здачі необхідно з’їсти легкий сніданок: чай або сік, печиво, білий хліб;
за 48 годин до давання крові відмовитись від алкогольних напоїв;
за 72 години не вживати медикаментозних препаратів.

При наявності абсолютних чи тимчасових протипоказань, виявленні будь-яких порушень у стані здоров’я, підозрі на контакт з інфекційним захворюванням донор не допускається до донації.