23 жовтня у столиці стартував опалювальний сезон. Запуск опалення триватиме близько тижня.

Про це пише “Вечірній Київ”.

З 1 жовтня до тепла поступово підключали навчальні заклади та лікарні, а вже від сьогодні, 23 жовтня, стартує подача опалення до житлових будинків. Таке рішення столична влада прийняла, враховуючи прогноз погоди на наступний тиждень. Згідно з даними синоптиків, середньодобова температура триматиметься на рівні нижче 8 градусів.

Так, до кінця доби батареї стануть у 9% усього житлового фонду, який на централізованому опаленні. В Києві працює одна з найпотужніших у Європі систем теплопостачання. Загальна протяжність теплових мереж складає понад 2,7 тис. км, а кількість житлових будинків — понад 11 тисяч. Тому для повного підключення цієї системи необхідно сім днів.

Також станом на 23 жовтня тепло вже отримують майже 400 міських шкіл, 513 дитячих садочків, а також половина столичних лікарень — 165 закладів. Для того, щоб отримати опалення, їхні керівники повинні звертатись до Києвтеплоенерго із заявами.

Раніше мер міста Віталій Кличко заявив, що з технічного боку місто готове запускати тепло в домівки киян, однак високі ціни на газ і перекладені на міську владу тарифи роблять ситуацію фактично безвихідною.