До 80-річчя Богдана Ступки у Києві відкрили горельєф, пам’ятну дошку з мініскульптурою, на якій можна побачити Богдана Ступку, який вітає всіх з капелюхом в руках. Вона буде знаходитися на вулиці Марії Заньковецької, де жив актор.

Про це повідомляє Суспільне.

Автором горельєфа став відомий скульптор Микола Зноба. Цього автора обрала родина Богдана Сильвестровича, а профінансувати роботу допомогли друзі легендарного актора. Скульптуру відкрив його син Остап, а також його онуки та правнучка Богдана.

“Я від початку ставила задачу – це має бути Богдан Сильвестрович, який зустрічає людей, з ними вітається. У нього була така традиція: він виходив з дому – йому йти до театру 3-5 хвилин, – а йшов завжди цілу годину. По ходу зустрічав людей, розмовляв, спілкувався, завжди знімав капелюха, коли вітався. Казав, що його батько вчив так: “Ти, сину, можеш одітий бути, як хочеш, але завжди мусиш мати капелюха, тому що капелюхом ти зможеш привітатися з гарною людиною”.

У нього отака величезна колекція капелюхів є. І він насправді дуже сильно це любив. І я це енергетично хотіла передати саме цією скульптуркою, цим горельєфом”, – розповідала в інтерв’ю сайту Суспільне Культура Ірина Ступка, голова благодійного фонду Богдана Ступки.

Також на відкриття прийшли скульптор Михайло Рева, директор-художній керівник театру Франка Михайло Захарович, головний художник театру імені Франка Андрій Александрович, колишній посол Грузії в Україні Грігол Шалвович Катамадзе, друзі та колеги, представники Київської адміністрації. Президент України Володимир Зеленський надіслав квіти. Він не зміг бути присутнім, бо полетів у Кишинів на святкування Дня незалежності Молдови.