Про це заявив Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час брифінгу, інформує сайт Хрещатик.news.

Детально ознайомитись з інформацією щодо кожної країни можна за допомогою онлайн-карти МЗС: http://tripadvisor.mfa.gov.ua

“Минулого брифінгу я оголосив 23 країни, до яких можуть поїхати українці. Зараз таких країн стало 25. Додалися Багамські острови. Погоджуюся, дуже віддалена точка, хоча й приваблива для туризму, і Ліван – менш популярний напрям серед українських туристів, хоча країна є надзвичайно цікавою і красивою”, – сказав Кулеба.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій додав інформацію щодо того, в яких країнах зараз можуть провести свій відпочинок українці та чи потрібна самоізоляція.

Так, станом на сьогодні, 14 липня, з країн світу, які приймають українців з туристичними цілями найпопулярнішими є:

  • Туреччина,
  • Єгипет,
  • Албанія,
  • Хорватія
  • та Чорногорія.

Він уточнив, що кожна з країн має свої умови в’їзду, обов’язкові до виконання. Так само і українська сторона визначає правила прибування з цих країн в залежності від епідеміологічної ситуації в кожній з них (так звані “зелені” та “червоні” зони).

Так,

Туреччина 

В’їзд та повернення без обмежень.

Єгипет

В’їзд – необмежений. Повернення – обов’язкова 14-денна обсервація/самоізоляція або негативний результат ПЛР тесту на COVID-19 по прибуттю.

Албанія

В’їзд – необмежений. Повернення – обов’язкова 14-денна обсервація/самоізоляція або негативний результат ПЛР тесту на COVID-19 по прибуттю.

Популярні новини зараз

Ціллю російської атаки по Києву 21 березня було ГУР – джерело УП в ГУР

У Києві відкрили незвичну скульптуру на честь загиблого воїна-добровольця

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

На Одеській трасі під Києвом навесні 2024 планують відкрити новий ТРЦ

Показати ще

Хорватія

В’їзд – 14-денна самоізоляція або негативний результат ПЛР тесту на COVID-19, зроблений протягом останніх 48 годин (рахуючи від часу взяття забору до прибуття на прикордонний перехід).

Повернення – без обмежень.

Чорногорія

В’їзд – без обмежень у разі організованого прибуття авіатранспортом на умовах, передбачених Міністерством сталого розвитку та туризму. Для пасажирів наземного транспорту – обов’язковий негативний результат ПЛР тесту на COVID-19, зроблений не пізніше, ніж за 72 години до перетину кордону.

Повернення – обов’язкова 14-денна обсервація/самоізоляція або негативний результат ПЛР тесту на COVID-19 по прибуттю.

Міністр наголосив, що в міжнародних аеропортах “Бориспіль” та “Львів” будуть розміщені ПЛР лабораторії для швидкого проходження тестів.

Алгоритм проходження тесту в аеропорту:

1 Проходити тестування можуть усі, хто хоче достроково припинити самоізоляцію відповідно до Алгоритму припинення самоізоляції для осіб, що перетнули державний кордон. Також цими послугами можуть скористатися пасажири, які виїжджають з України до тих країн, де обов’язковою умовою є наявність негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19.

Тест можливо зробити як в аеропорту, так і самостійно у будь-якій іншій акредитованій лабораторії, не порушуючи режиму самоізоляції.

2 Забір матеріалу проводиться у пункті забору в аеропорту. Результати тесту будуть готові через 24 години, після чого ця інформація автоматично передається спочатку у Центр громадського здоров’я, а потім – у додаток “Дій вдома”.

3 Тест оплачується виключно онлайн. При його здачі необхідно заповнити роздруковану форму з підписом особи, яка тестується. Номер телефону, що вказується у формі, повинен збігатися з вашим номером у додатку “Дій вдома”.

Владислав Криклій закликав українців перед виїздом уважно ознайомлюватись з усіма умовами та правилами, адже при найменшому порушенні чи неуважності ви не зможете достроково припинити режим самоізоляції.

Нагадаємо,  МЗС дав рекомендації для подорожуючих за кордон

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Туреччина, Єгипет, Греція та інші: правила в‘їзду до туристичних країн світу під час карантину (інфографіка)

В МЗС створили інтерактивну карту та правила для подорожуючих (інфографіка)