Микола Давидюк прокоментував пакет законопроєктів №5376 та №4303 про «Дія City».

Про це пише «Politeka».

Експерт стверджує, що ухвалення пакету законопроєктів має позитивно вплинути на розвиток української економіки. Ініціативи Мінцифри створюють спеціальний правовий режим для індустрії. Завдяки якому IT-компанії отримають спеціальну модель оподаткування, гнучкі умови працевлаштування та окремий порядок взаємодії з державними контролюючими органами.

«Проєкт Дія City захистить ІТ-спеціалістів та розвине, і відповідно укріпить, бренд України як ІТ-держави», – впевнений політолог.

Також він вважає, що завдяки роботі Міністерства цифрової трансформації під керівництвом Михайла Федорова та впровадженню продукту Дія City держава стане на крок ближче до створення справжнього «ІТ-хаба», котрий міг би бути осередком для всієї Східної Європи.

«Говорячи про ОАЕ чи Росію, у котрих головними ресурсами є газ чи нафта, то наш найдорожчий ресурс – це наші ІТ-фахівці. Тісна співпраця бізнесу та держави у сфері технологій дозволить нашій країні створювати якісні продукти на глобальному ринку», – зазначив експерт.

Насамкінець він зазначив, що завдяки інтелектуальному активу, який є рушійною силою нашої держави, Україна зможе відкривати технологічні парки та підвищить інвестиційну привабливість.

Сьогодні вранці Михайло Федорів провів пресконференція після ухвалення в першому читанні податкового законопроєкту №5376 про Дія City. Він спрямований на перетворення України в високотехнологічну цифрову державу, а також покликаний збільшити частку ІТ у ВВП країни.