Керівник проектів українського концерну Укроборонпром Олег Болдирєв розповів про розробку і початок випробувань нового українського ударного безпілотника дальнього радіусу дії.

Про це пише “Главред”.

Розробка буде схожа на іранський дрон-камікадзе Шахед, але має особливість, розповів він в інтерв’ю Сurrenttime.

При цьому він підтвердив, що дальність нового українського ударного БПЛА складе 1000 кілометрів, вага бойової частини 75 кілограмів.

“Він (дрон, – ред.) вже є. Я б назвав його “нульовим пацієнтом”. Машина літає, машина зараз проходить навчання, тому що ми, говорячи про ударний безпілотник, говоримо про варіант камікадзе. Але ми, українці, дуже жадібні люди. У нас будуть камікадзе з можливістю повернення”, – пояснив представник Укроборонпрому.

Він також відповів на питання про те, чи є це виключно українською розробкою.

“Практично всі БПЛА складаються частково з іноземних комплектуючих. Це – чесна відповідь. Вибач, але Україна не робить відеокамери потрібного формату. Але все зібрати, покласти все в планер, подружити, створити програмне забезпечення, яке буде обслуговувати безпілотник, пов’язати його з наземною станцією і потім поборотися з РЕБ (засобами радіоелектронної боротьби) – це українське”, – додав Болдирєв.