4 листопада Уряд представив на розгляд Верховної Ради проєкт Держбюджету на наступний рік до другого читання. У відредагованому проєкті збільшилися видатки, зменшився дефіцит і перерозподіл доходів до ВВП, але, як зазначив Олексій Гончарук, не передбачено підвищення податків.

Під час пресконференції щодо представленого документу прем’єр-міністр зазначив, що кошти з приватизації землі не входять до складу дохідної частини Держбюджету-2020. Гончарук пояснив, що дохідною частиною бюджету можуть бути лише ресурси, що надходять регулярно, а не одноразово. Але саме ці надходження дозволять зменшити зовнішній борг.

“Ідея ринку землі полягає не в тому, щоб заробити для держави багато грошей від продажу. Ідея ринку землі полягає в тому, щоб створити цивілізовані відносини навколо землі. Зараз ринок землі і так є, але він сірий. На ньому заробляють юристи і переважно нечесні на руку ділки. А ми хочемо, щоб українець не був зв’язаний по руках і ногах, й міг вільно розпоряджатися своєю власністю”, – додав прем’єр-міністр.

Нагадаємо, Гончарук пообіцяв, що субсидії зменшені цього року не будуть.

Читайте також:

Опалювальний сезон в Україні стартуватиме у ручному режимі: Гончарук

Держбюджет-2020: на переклади українських книг Мінфін виділив 9,3 млн гривень

Держбюджет-2020: 245 мільярдів гривень – на безпеку країни