Слідчі львівського теруправління Державного бюро розслідувань, проводять досудове розслідування щодо розтрати військового майна посадовими особами Міністерства оборони України у Львівській області.

Зокрема, слідство встановило, що при укладенні договору про користування земельною ділянкою, що належить Міністерству оборони, посадові особи одного з відомств вийшли за межі наданих їм повноважень, повідомляє прес-служба ДБР.

“Внаслідок зловживань земельну ділянку на території військового містечка №1, по вулиці Княгині Ольги 1-5 у Львові, яка вибула з володіння законного користувача і була передана в розпорядження суб’єктам господарювання під забудову. Ринкова вартість цієї земельної ділянки становить понад 45 мільйонів гривень”, – повідомили в ДБР.

В ході досудового розслідування слідчий суддя заарештував земельну ділянку і заборонив проводити на ній будь-які підготовчі або будівельні роботи як забудовнику, так і третім особам.

Кримінальне провадження відкрито за фактами зловживання службовим становищем посадцям Міноборони, підробка документів, розтрати військового майна і недбалого ставлення до військової служби, що заподіяло істотну шкоду (ч.2 ст.364, ч.2 ст.366, ч.3 ст.191 та ч.3 ст.425 Кримінального кодексу України).

Державне бюро розслідувань – правоохоронний орган України, створення якого було передбачено Кримінальним процесуальним кодексом України в термін до 20 листопада 2017. Бюро запрацювало 27 листопада 2018. Ідеологія відомства полягає в тому, що воно викриває кримінальні виробництва, в яких фігурують правоохоронці, судді і високі службовці (від міністрів до начальників ГУ). Згодом бюро остаточно візьме на себе функцію досудового (попереднього) слідства від прокуратури.