НАБУ та САП викрили на одержанні хабара депутата Київської міської ради від “Слуги народу” Владислава Трубіцина.

Про це повідомляє ТСН.

За словами журналістів, політик утік від детективів НАБУ на авто. Наразі його розшукують. Проте детективам вдалося затримати його неофіційного помічника Олександра Коча.

За інформацією “Слово і Діло”, йдеться про 1,5 млн грн неправомірної вигоди. Разом із депутатом у справі начебто фігурує директор одного з комунальних підприємств Києва.

УП додає, що справу порушили стосовно видачі дозволів на торгівлю в МАФах.

Слідство встановило, що посадовець Київради у змові з групою осіб, серед яких були керівники столичних КП, організували схему одержання неправомірної вигоди за забезпечення перемоги у електронних торгах на право розміщення точок сезонної пересувної торгівлі («купав») заздалегідь визначених компаній, а також подальшого безперешкодного використання точок. Йшлося про сім локацій у різних районах столиці (Дарницькому, Дніпровському, Шевченківському тощо). Свої «послуги» учасники схеми оцінили у 1,39 млн грн на рік, які згодом вони планували розподілити між собою.

При передачі частини неправомірної вигоди у розмірі 1,26 млн грн депутата та ще п’ятьох осіб викрили, повідомляється на сайті НАБУ.

Трубіцин обіймає посаду голови постійної комісії КМР з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою. У ЗМІ пишуть, що політик спільно з п’ятьма спільниками вимагав від бізнесмена хабар за дозвіл на торгівлю в МАФах у центрі Києва.