На початку червня низкою ЗМІ пройшла новина про напад депутата міськради в Хмільнику (Вінницька область) Руслана Терещука на місцевого жителя.

31-річний політик вибіг вночі на вулицю з рушницею, повалив потерпілого на землю і почав бити. Інформацію про цю подію виклав заступник начальника Хмільницького відділу поліції Олександр Рибак в Facebook.

Новина викликала чималий резонанс у місцевих ЗМІ, в пресі пригадали “Справу Лозінського” – ще одного народного обранця, засудженого за вбивство місцевого жителя.

З самого початку депутат відмовився співпрацювати зі слідством і добровільно видати зареєстровану мисливську зброю. Незважаючи на це, справу явно спробували “зам’яти”. За словами місцевих жителів, Руслан Терещук – креатура народного депутата від 13-го виборчого округу Петра Юрчишина.

Громадські активісти в Хмільнику в найближчі дні планують провести мітинг, щоб закликати чиновника до відповідальності. Місцеві жителі стурбовані не тільки кричущим інцидентом, але і невиразною реакцією правоохоронців.

“Ми не хочемо чекати, поки йому спаде на думку почати полювання на громадян, – каже голова ініціативної групи “Чистий Хмільник” Роман Луговський – Якщо Терещука не покарали за законом, він і подібні йому відчують безкарність і тоді свавілля не зупинити”.