Активісти знесли частину паркану навколо будівлі “Квітів України” у Києві, повідомив депутат Верховної Ради Дмитро Гурін.

Про це повідомляє “Дзеркало тижня”.

“Паркан навколо Квітів України почали зносити, громада зайшла на територію незаконного будівництва. Чесно кажучи, вперше бачу, як на будівництві зносять паркан, виглядає вражаюче”, – написав Гурін.

За його словами, роботи з демонтажу фасаду зараз зупинені.

Раніше він також повідомив про те, що містобудівні умови і обмеження є незаконними. За словами депутата, “права на будівництво у власника немає, відкриваємо кримінальне провадження”.

6 липня та активісти організації “Зберегти Квіти України” та звичайні кияни вийшли з квітами в руках на мітинг з вимогою реставрувати, а не реконструювати, модерністську будівлю “Квітів України”.

У відповідь на їхні вимоги представник власника будівлі, засновниця Українського клубу нерухомості Ольга Соловей заявила, що “Ми не можемо зберегти той фасад в повноцінному його вигляді, як він є. Інтер’єрні рішення і планування – вони неефективні. Там дуже старе облаштування цього фасаду. Ті тераси – вони не функціональні, вони не використовуються. Там не функціональне скління, його ми зараз демонтуємо. Тепер уже це приватна власність. цей будинок належить людині, який має всі права реалізувати своє бачення цієї будівлі”.

Також Соловей запропонувала провести зустріч для досягнення компромісу. Та активісти вимагають присутність ЗМІ на зустрічі і зупинку демонтажу.