Хай як не роздмухує щоки пан директор Державого бюро Роман Труба, розмірковуючи на камери про таємницю слідства та інші таємниці, достатньо підписатися на телеграм-канал “відомого юриста Андрія Портнова” аби пересвідчитися, що для цього багаторічного друга керівника президентського офісу у ДБР нема ніяких таємниць.

Про це пише адвокат Ігор Головань у своєму блозі на сайті “Українська правда”.

Багаторічний друг керівника президентського офісу отримує і публікує копії не йому надісланих листів раніше, ніж їх отримують адресати, повідомляє про повістки, обшуки та тимчасові доступи у провадженнях за його заявами і не тільки.

Ще й хвалиться, що публікує лише дещицю відомої йому інформації (за його власними словами 5-10 відсотків).

Останнім часом відомий юрист публікує документи та інформацію ДБР не так нахабно. Посилається на “слухи” і “данные из правоохранительных кругов”.

Тобто, почав отримання інформації хоч і примітивно, але “лєгєндіровать”.

З урахуванням сказаного вище, деякі провадження ДБР, наприклад, про українських моряків і кораблі, про ситуаційну кімнату, виглядають як спецоперації з організації каналів доступу до державних секретів України.

Чиновники ДБР з використанням можливостей центрального органу виконавчої влади збирають відомості про обставини переходу українських кораблів, про обговорення і рішення, що відбувалися у ситуаційній кімнаті.

Далі інформація передається багаторічному другу керівника президентського офісу.

А потім куди? Прямо до Москви?