Державне бюро розслідувань викликало на допит журналістів Юрія Бутусова та Яніну Соколову через оприлюднення плівок вербування українськими спецслужбами російських найманців із приватної військової компанії “Вагнера”, які воювали на Донбасі, повідомляють на своїх Фейсбук-сторінках Юрій Бутусов та Яніна Соколова.

“Отримав виклик на допит в Державне бюро розслідувань у справі про можливе розголошення державної таємниці на завтра на 11:00. Його веде начальник відділу полковник Вадим Приймачок,” – пише Головний редактор Цензор.нет Юрій Бутусов.

Журналістка Яніна Соколова, котру теж викликало ДБР, повідомляє: ” Нє нє, якщо ви думаєте, що це з приводу пошуку імені високопосадовця, який зірвав спецоперацію по «вагнерівцях», то ви помиляєтеся) Шукають тих, хто РОЗГОЛОСИВ «секретні відомості».

“Судячи з усього, мета – дати оцінку матеріалам з кримінальної справи по “вагнеровцям”. Зрозуміло, я скажу всі ключові факти, щоб у справі опинилися всі реальні учасники і свідки наради в ОП напередодні провалу операції, щоб дали свідчення всі – президент Володимир Зеленський, глава ОП Андрій Єрмак, начальник комітету з розвідки Руслан Демченко, заступник голови ОП Роман Машовець , начальник ГУР МО Василь Бурба, перший заступник голови СБУ Руслан Баранецький, секретар президента Марія Левченко. Думаю, це допоможе якнайшвидшому створенню Тимчасової слідчої комісії ВР,” – продовжує Бутусов.

“Виходить парадокс – провал операції є, а розслідують не провал, а витік документів після провалу. Витік документів – злочин, а провал операції – поки ні”, – підсумовує головред Цензор.нет.

Яніна Соколова також цікавиться: “Чому Державне бюро розслідувань займається пошуком тих, хто злив ІНФОРМАЦІЮ про спецоперацію, а не тих, хто злив СПЕЦОПЕРАЦІЮ?”

“Відтепер ми ще БІЛЬШ ретельно будемо слідкувати за розвитком цієі справи. І зробимо максимум, як журналісти, для того щоб від суспільства не приховали правду і винні у злитті однієї з найбільших спецоперацій в історії незалежної країни були знайдені”, – завершує свій допис Соколова.

Нагадаємо, що 29 липня білоруські силовики заявили про затримання 33 бойовиків підконтрольної Кремлю неофіційної приватної військової компанії Вагнера.

Читайте також:

Президент України висловився з приводу повернення вагнерівців у Росію

У РНБО прокоментували повернення вагнерівців у Росію

Популярні новини зараз

У Києві люди вийшли на акцію "Free Azov" на підтримку військовополонених

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Ректора КНУ Бугрова вимагають звільнити — скандальні закупівлі урвали терпець, створено петицію

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

Показати ще