Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, повідомили про підозру солдату однієї з військових частин Національної гвардії України у Київській області  у порушенні статутних правил взаємовідносин між військовослужбовцями, що заподіяло тяжкі наслідки у вигляді смерті солдата цієї ж військової частини, передає сайт Хрещатик.News. із посиланням на повідомлення ДБР.

За даними досудового розслідування, солдат 3 жовтня порушив статутні правила взаємовідносин між військовослужбовцями за відсутності між ними відносин підлеглості, здійснював психологічний примус щодо іншого солдата. А саме, наказав йому виконувати фізичні вправи у вигляді віджимань від підлоги, після чого подав команду «Струнко» та кулаком наніс один удар в область грудної клітки.

У результаті цього солдат втратив свідомість. Бригадою швидкої допомоги проводились заходи з надання екстреної медичної допомоги, однак результатів не дали. Таким чином було констатовано клінічну смерть потерпілого.

Солдат, який порушив статутні правила взаємовідносин щодо іншого солдата, що спричинило його смерть, затриманий. Наразі вирішується питання щодо обрання відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У кримінальному провадженні призначено низку судових експертиз, в тому числі направлених на встановлення причин смерті потерпілого.

У разі доведення вини підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 10 років.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура Дарницького гарнізону Центрального регіону України.

Нагадаємо, що під Кабмін вийшли побиті студенти коледжу Піддубного. Також у столиці побили працівницю посольства США, жінка померла в лікарні.

Читайте також:

Побиття Балуха: Поліція затримала підозрюваного

Справа Стерненка: побиття активіста прокоментував Шмигаль