Пархомівський художній музей ім. Луньова отримав нову айдентику, комунікаційну стратегію та лінійку брендової продукції.

Керівник ініціативноїгрупи, яка працювала з музеєм, політолог Микола Давидюк розповів про мету проекту.

«Ми хочемо довести, що мистецтву під силу змінити життя цілого регіону. Популяризація музею вдихне нове життя в село. Це унікальне місце, якщо забезпечити сюди постійний туристичний потік, то всі побачать, як Пархомівка почне змінюватися. Це і нові робочі місця, відновлення інфраструктури та додаткова мотивація для молоді не виїжджати звідси», – зазначав він.

Також для музею створено україно- і англо- мовні аудіогіди, які розраховані на популяризацію музею у тому числі для іноземців. Голосами музею стануть популярна виконавиця Аліна Паш та відомий письменник Сергій Жадан.

В рамках промокампанії музею популярні блогери отримали від організаторів копії найвідоміших картин з експозиції музею, які вже активно розміщують в соціальних мережах та розповідають своїй аудиторії, де можна подивитись оригінали творів.

На сам кінець керівник проекту додав, що на прикладі Пархомівки, вони з командою хочуть показати показати рольову модель розвитку для населених пунктів.

«У тій самій Пархомівці символом розвитку та успіху, останніх років 200 є цукровий завод. Так було завжди. Але в кращі дні його найбільша вартість складала 2 млн доларів. У гірші дні, схожих розмірів, як в Пархомівському музеї український Малевич на Christie’sчи Sotheby’sпродавався за 18 млн. В кращі  – 40 мільйонів доларів. Схожа історія і з Кандинським. Але їх там два.  Арифметика проста. А ще 4 артефакти Пікассо. Одним словом   – символ щастя і процвітання цукровий завод починає програвати 4 картинам з музею, створеного школярами та їхнім вчителем. Віртуальні активи обігнали улюблені нами аграрні та промислові, і нові моделі успіху залежать точно від перших. Звісно, відмовлятись від інших двох не варто. Просто потрібно змінювати підходи», – завершив він.