З 10 вересня у першому павільйоні Експоцентру почне працювати “Галерея сталевих фігур” — колекція залізних експонатів, що вже підкорила Європу.

Про це повідомляє Depo.Київ, посилаючись на пресслужбу ВДНГ.

Експозиція складається з 600 металевих фігур. На створення кожної з них знадобилося понад тисячу елементів та до восьми місяців ручної праці кількох робітників. Серед експонатів із шестерень, редукторів, ланцюгів, болтів і гайок фантастичні тварини, легендарні авто, герої коміксів, ігор та серіалів. Усі тактильні.

Зокрема, гості виставки зможуть зробити селфі у “ферарі”, осідлати “харлей”, посидіти на троні з “Гри престолів” або потиснути руку Дарту Вейдеру. Також на виставці можна буде вибрати, хто крутіший: Халк чи Термінатор, Бетмен чи Трансформер, обійнятися з Елвісом Преслі та станцювати з Посіпакою.

У день відкриття експозиції для гостей готують свято. Створювати фантастичний настрій 10 вересня допомагатимуть справжні супергерої, а на вхідний квиток лише один день діятиме знижка 50%.

Ідея створення “Галереї” належить польським сталкерам. Деталі для своїх перших залізних фігур ініціатор і автор проєкту Хосе Маріуш Олейнік збирав просто на звалищі металобрухту поблизу Варшави.