Місія Міжнародного валютного фонду під час свого робочого візиту в Україну озвучувала президенту Володимиру Зеленському стурбованість щодо можливих компромісів держави з екс-власниками “ПриватБанку” Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим.

“МВФ це озвучували і президенту теж. Вони, до речі, зробили досить зрозумілий стейтмент. Часто вони завуальовують інформацію, а тут, мені здається, озвучили все чітко, вони були абсолютно відвертими”, – в інтерв’ю BBC Україна заявив колишній секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олександр Данилюк.

Те, що місія МВФ поїхала без заключних домовленостей, є “дуже негативним сигналом”. “І шкода, що це сталося тільки через проблеми з “ПриватБанком”. Я вважаю, що відповідальною позицією було б знайти на це відповідь. І як можна швидше”, – зазначив Данилюк.

“МВФ скаже: “Побачимося в наступний раз, коли ви покажете, що ви знову серйозні”. І це буде такий ефект снігової кулі. Не буде МВФ – не буде інвестицій, нічого очікувати далі приватизації, всього того, що дає поштовх для економіки”, – констатував Данилюк.

Нагадаємо, що за результатами вересневого візиту місії МВФ в Україну конкретних домовленостей досягнуто не було. Місія зробила заяву, в якому звернула увагу на погані умови ведення бізнесу, які не створюють передумов для створення нових робочих місць, через що українці змушені їхати на заробітки за кордон.