Україна почергово звільнятиме тимчасово окуповані російською федерацією території, доки не вийде на кордони 1991 року.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі Радіо НВ, передає Укрінформ.

«Вся наша земля повернеться до нас. Питання тільки черговості і часі. Це питання вирішують наші військові: вони краще розуміють, де, на якому напрямку вони мають вести бойові дії насамперед, в другу, третю, четверту чергу. Цей графік є у них. Він є доволі гнучким, залежить від багатьох обставин. Не тільки Херсонщина, а вся наша рідна земля, яка була визначена в 1991 році, повернеться до нашого дому», — заявив Данілов.

Він також зауважив, що “дедлайнів на війні бути не може – це не змагання на виробництві. На війні це не працює”.

Як заявив Данілов, влада робить усе необхідне, щоб усі процедури отримання, зберігання, застосування військової допомоги були відкриті і прозорі для наших партнерів, “вони спільно з нами зацікавлені в результаті, у нас немає від партнерів таємниць”, сказав він.

На його думку, немає жодного приводу звинувачувати Україну в тому, нібито зброя, надана партнерами, потрапляє на «чорний ринок».

Секретар РНБО також повідомив, що окупанти переживають через Кримський міст, ретельно його охороняють, проводять постійні навчання, розгорнули там посилену ППО.

Через так званий сухопутний коридор окупанти намагаються вивозити крадене зерно, метал з підприємств. рф – країна-мародер, яка користується ситуацією, наголосив секретар РНБО.