Печерський районний суд Києва в середу обрав запобіжний захід директору ПАТ “Кузня на Рибальському” Валерію Шандрі у вигляді арешту на 60 діб з можливістю вийти під заставу розміром 444 млн грн.

Про це повідомляе “Інтерфакс-Україна”.

Наразі засідання Печерського райсуду триває, в середу також очікується обрання запобіжного заходу колишньому заступнику міністра оборони Ігорю Павловському.

“Під стіни суду … прийшли співробітники заводу “Кузня на Рибальському”, які називають процес над їхнім керівником Шандрою політизованим і упередженим”, – ідеться в повідомленні.

Раніше ДБР повідомило про підозру чиновникам “Кузні на Рибальському” та Міноборони через постачання військової техніки низької якості. Також, за інформацією ДБР, було здійснено закупівлю для потреб ЗСУ санітарних автомобілів виробництва “Богдан Моторс”, які не відповідають встановленим вимогам і не можуть використовуватися в Збройних силах. Сума збитків за двома епізодами, за даними слідства, становить понад 475 млн грн.

Слідчі ДБР повідомили про підозру заступнику глави Міноборони України в 2015-2019 рр.; директору департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони у 2015-2017 рр.; директору департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки у 2018-2019 рр. Їхні дії кваліфіковано за ч. 4 ст. 426-1 та ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 426-1 КК України. Як згодом стало відомо, йдеться про Павловського і Шандру.

Народний депутат України Володимир Ар’єв (фракція “Європейська солідарність) стверджує, що, за його інформацією, від судді, який розглядає питання обрання запобіжного заходу Павловському і Шандрі у справі про постачання військової техніки низької якості, вимагали “жорстких рішень”.