Цього місяця меломанів чекає чимало музичних сюрпризів. У Національній філармонії відзначатимуть 180-річчя Антоніна Дворжака та 115-річчя Дмитра Шостаковича, готують вечори українського романсу, італійської та іспанської музики, а також тематичні концерти до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру та до Дня захисників і захисниць України.

Про це пише «Вечірній Київ».

У Міжнародний день музики, звучатимуть твори Антоніна Дворжака. Адже, світова спільнота нині відзначає 180 років від дня народження цього композитора-класика.

У 1890-ті Антонін Дворжак став всесвітньо відомим композитором. Його запросили очолити консерваторію у Нью-Йорку. У ці роки він створив і симфонію «Із Нового світу», і Віолончельний концерт. Цікаво, що саме цей концерт був високо оцінений Йоганнесом Брамсом. Цього вечора віолончеліст Олексій Шадрін виступить разом із Академічним симфонічним оркестром Національної філармонії України під орудою головного диригента Миколи Дядюри та виконає цей концерт. Програму доповнять увертюра «Карнавал» та Слов’янські танці Антоніна Дворжака.

Концерт транслюватиметься онлайн.