Якщо українські Сили оборони продовжать просуватися в Бахмуті Донецької області по флангах, то це призведе до того, що ЗСУ вдасться взяти місто у тактичне оточення.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ полковник Сергій Череватий.

“Більш точно сказати, як говорив командувач, генерал Сирський (командувач Сухопутних військ, генерал-полковник Олександр Сирський, – ред.), що ми саме наближаємося до тактичного оточення цього населеного пункту. Адже в нього є найбільш детальна оцінка, він знає сили ворога, його слабкі місця”, – констатував він.

За словами Череватого, тактика ворога дуже екстенсивна, він завалює ЗСУ тактичними групами. Для них, за словами полковника, це призводить до дуже великих втрат.

“До того ж саме місто вони фактично зруйнували. Воно їм уже не може слугувати великим опорним пунктом для побудови там ешелонованої оборони. Якщо вони будуть оточені з флангів, то будуть постійно накриватися потужним артилерійським вогнем, не матимуть де від нього сховатися і не матимуть можливості підтягувати резерви”, – розповів військовий про можливий подальший розвиток ситуації на Бахмутському напрямку.

Як зазначив Череватий, якщо збережеться така ж тактична обстановка, яка є в районі Бахмута зараз – це фактично призведе до того, про що сказав командувач.

“Плюс, у нас завжди можуть бути для них тактичні несподіванки”, – не став приховувати він.