Позитивна відповідь громадян України на четверте питання Президента Зеленського може вплинути на те, чи будуть українці лікувати COVID-19 канабісом. Адже Канада вже має позитивний досвід використання марихуани у боротьбі з пандемією, повідомляє Хрещатик.News.

Нагадаємо, що четверте запитання Володимира Зеленського на всенародному опитуванні 25 жовтня під час місцевих виборів стосуватиметься легалізації в Україні медичного канабісу для зменшення болю у хворих.

Справа в тому, що у Канаді споживання марихуани, легалізованої з жовтня 2018 року в медичних цілях, різко зросло під час коронавірусного карантину.

Наприклад, у липні канадські ліцензовані магазини марихуани продали канабісу на понад 231 мільйонів доларів, що на 15% більше, ніж у червні. Це є найбільшим щомісячним стрибком з часу легалізації каннабісу в Канаді.

У канадській провінції Квебек з березня по червень 2020 року прибуток компанії Société québécoise du cannabis, офіційного постачальника канабісу, зріс у сім разів у порівнянні з тим же періодом 2019 року.

Дані статистики Канади показують, що порівняно з квітнем-червнем 2019 року, люди витратили на 74% більше грошей на ліцензовану коноплю за той самий період цього року.

Цей канабісний бум трапився після того, як у березні Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила пандемію коронавірусу.

За матеріалами сайтів GlobalNews, Le Figaro.

Читайте також:

У МОЗ очікують пік епідемії в Україні у кінці листопада

Легалізація канабісу і 5 млн анкет для опитування Зеленського – джерело в ОП

Зеленський назвав всі п`ять запитань загальнонаціонального опитування 25 жовтня (відео)

7 помилок у лікуванні COVID-19, які можуть призвести до смерті – лікар-інфекціоніст

Популярні новини зараз

У Києві створено робочу групу, що займатиметься звільненням цивільних заручників з полону рф

У столиці няня-пенсіонерка штовхала та била дівчинку по обличчю, через те, що вона засинала в автобусі

Аеропорт "Київ" знаходиться у абсолютно непридатному, з точки зору військових, для використання стані - Голова Ради директорів

Ректора КНУ Бугрова вимагають звільнити — скандальні закупівлі урвали терпець, створено петицію

Показати ще