Не так давно посеред дороги у Золотоноші двічі утворилося провалля. Першого разу – у кінці травня біля «Копілки». Другий раз – на початку літа у районі машинобудівного заводу.

Просто посеред міста провалюються автомобілі, підприємства та тисяча людей сидять без води в домі. Добре, що цього разу ніхто не постраждав з людей. Але де гарантія, що так і буде далі? Що одного разу, не дай бог, люди не встигнуть вибратися з автомобіля, який піде під землю?
Що у цей час робить міська влада? Розводить руками та списує проблему на дощі.

Насправді ж, причина цього всього жахіття, значно більш банальна. Гроші на ремонт колектора… просто вкрали! І ті, хто це зробив, зараз сидять не у тюрмі, а у міській раді.

За інформацією «Наших грошей», у 2016 році на початок ремонту колектора було виділено 30 мільйонів гривень. Замість того, щоб рятувати місто, ділки вирішили рятувати себе від бідності. Вони привласнили 12 мільйонів із цієї суми через завищення вартості матеріалів. Труби для ремонту, які могли купити за 9 мільйонів у підсумку купили за 21 млн.

Масштаби розкрадання виявилися такими великими, що за справу взялося Національне антикорупційне бюро. Саме втручання НАБУ дозволило зупинити розкрадання. За оцінкою правоохоронців, представники міської влади планували «нагріти» місто загалом на 60 мільйонів гривень. Проте встигли вкрасти тільки 12.

Крайнім у цій історії спробували призначити директора водоканалу Сергія Кузнєцова. Навіть у СІЗО його посадили. Але ж всі ми розуміємо, що без впливових покровителів, він сам навряд міг би вигадати таку на глу схему, правда?

Імена всіх учасників схеми на сьогодні чудово відомі. До речі, у ті роки їх навіть повязували партійні кольори: Войцехівський був обраний мером від партії Порошенка, а його друзі Кузнєцов та Флоренко – стали депутати від того ж таки БПП.
Поки місто на очах провалюється під землю, ці люди прекрасно себе почувають.

Минулого року Віталій Войцехівський переобрався на посаду міського голови (уже від нової партії). Зараз у ЗМІ з’явилася інформація, що «Слуги народу» навіть розглядають його потенційним кандидатом на вибори по 197 окрузі, що пройдуть восени.

Його товариш Олександр Флоренко пішов на підвищення і з керівника ЖКК став заступником Войцехівського. А сам Сергій Кузнєцов після слідчого ізолятору повернувся на свою посаду у водоканалі.
Отак воно буває.