Під час брифінгу у середу, 10 листопада, Віталій Кличко повідомив про погіршення ситуації з коронавірусом у Києві. За добу у столиці виявили 1740 випадків зараження та 73 смерті. Більше того, серед хворих 109 дітей віком від 11 днів до 17 років.

Про це пише “Апостроф”.

“Штам “Дельта”, як зазначають медики, – більш агресивний і вражає молодих та дітей з наслідками та ускладненнями. Сьогодні у столичних лікарнях перебувають 85 дітей з коронавірусом та підозрою на захворювання. 4 з них – у реанімаціях . Такої кількості дітей у лікарнях не було у всі попередні хвилі вірусу”, – заявив голова КМДА.

У зв’язку з цим Кличко заявив, що наступного тижня учні, зокрема молодшої школи (1-4 класи), за парти ще не повернуться. І продовжать навчання у дистанційному режимі.

Мер зазначає, що ситуація погіршується: “Мені щодня телефонують десятки людей. Одні просять допомогти госпіталізувати своїх близьких. Інші – поховати… У нас черги до ритуальної служби за довідками про смерть. І черги у крематорії. У нас черги зі швидких у приймальних відділеннях лікарень”.

Столичний голова закликає киян дотримуватись правил безпеки, носити маски, користуватися антисептиками та тримати дистанцію. Також Кличко звертає увагу на потребу вакцинації.

Як повідомляє заступник голови КМДА Ганна Старостенко, за підрахунками Міністерства охорони здоров’я, першу дозу вакцини проти COVID-19 отримало вже 57% населення столиці, повний курс щеплення – 45,7% киян.

Але для стабілізації ситуації такої кількості вакцинованих замало, тож мер звернувся до киян із проханням не відвідувати громадські місця, якщо у цьому немає потреби.

“Ми не закрили торгово-розважальні центри, транспорт для вакцинованих, але ситуація погіршується. Давайте не доводити її до повного локдауну “, – заявив він.