Мер Києва Віталій Кличко в ефірі ICTV 24 березня повідомив, що Київ може втратити один мільярд гривень через кризу, пов’язану з боротьбою з коронавірусом. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КМДА.

Мер Києва зауважив, що столична влада розробляє кілька планів протидії, як розповсюдженню захворювання, так і економічним наслідкам, пов’язаним із боротьбою з ним.

«Ми готуємося. Робимо всі необхідні розрахунки, аби пройти цей період із мінімальними втратами. Попередні розрахунки вказують на те, що втрати для столиці сягнуть одного мільярда гривень. Не виключаю, що ця цифра може збільшуватися в разі загострення ситуації, – наголосив Віталій Кличко. – Ми також залежні в цій ситуації від світової економіки. Вона має великий влив і на столицю, і Україну в цілому. В нас є три варіанти розвитку подій. Сподіваюся, що найгірший не справдиться. Ця криза вже вдарила по бюджету Києва. Але я, як мер, зроблю все, щоб втілити всі інфраструктурні плани на цей рік – зокрема, будівництво мостів та розв’язок», – розповів Віталій Кличко.

За словами Віталія Кличка, нині в Києві сформовано два штаби. Один розробляє і втілює стратегію боротьби з вірусом Covid-19. Другий штаб вивчає можливості, як мінімізувати втрати для бюджету міста та підприємств, що працюють у столиці.

Мер столиці нагадав, що запропонував уряду рішення, яке допоможе зменшити вартість комунальних послуг для населення.

«Ми звернулися до уряду щодо скасування ПДВ на вартість житлово-комунальних послуг. Це зменшить фінансове навантаження на українців», – зазначив Віталій Кличко.

Нагадаємо, Кличко розповів, коли закриють в’їзди та виїзди з Києва

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Коли в Києві відновлять навчання: Кличко

Тільки для екстрених служб: Кличко розповів про зупинку громадського транспорту (відео)