Російські війська на Бахмутському напрямку просуваються вкрай повільними темпами, і це значно ускладнює окупантам виконання завдання путіна із захоплення всього Донбасу до 15 вересня.

Про це з посиланням на дані розвідки повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Твіттері, пише «Патріот Донбасу».

«Попри наслідки стримування недавніх наступальних дій України (на півдні – ред.), головними зусиллями росії в Україні майже напевно залишатимуться її наступальні операції на Донбасі. Її головні напрямки наступу на Донбасі залишаються в Авдіївці поблизу Донецька та в 60 км на північ навколо Бахмута», – зазначили у відомстві.

У Міноборони Великої Британії додали, що політичною метою операції російських військ на Донбасі є захоплення всієї території Донецької області, що дало б змогу кремлю оголосити про «звільнення» Донбасу.

«Хоча росія досягла найбільших успіхів у цьому секторі, її війська все ще просуваються лише приблизно на 1 км на тиждень у напрямку до Бахмута», – заявили у відомстві.

У Міноборони Британії також зазначили, що російські війська неодноразово пропускали терміни виконання мети з захоплення Донбасу.

«Українська влада стверджує, що зараз російські сили отримали наказ завершити цю місію до 15 вересня 2022 року. Російські сили навряд чи досягнуть цього, що ще більше ускладнить плани росії з проведення «референдумів» щодо приєднання окупованих територій до російської федерації», – констатували в британському Міноборони.