Служба безпеки України ліквідувала на Київщині потужні лабораторії з виробництва психотропів, організовані професором хімії. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу СБУ.

«Діяльність організованого наркоугруповання, яке спеціалізувалося на виготовленні і збуті оптових партій психотропних речовин та прекурсорів, блокувала в столичному регіоні Служба безпеки України. За даними слідства, групу організував колишній викладач хімії – професор одного із закладів вищої освіти Києва.

Операція проводилась Головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури № 6 за сприяння Офісу Генерального прокурора України», – повідомили в пресслужбі.

Професор-наркобарон передавав свій досвід організації прибуткового «виробництва» кріміналітету.

Зловмисники налагодили виробництво психотропів – амфетаміну і катинону, а також прекурсору – фенілнітропропену.

Психотропи виробляли на двох підпільних лабораторіях, які облаштували за місцем проживання професора-зловмисника в Києві та в гаражі орендованого приватного будинку на Київщині.

Хімічні речовини для виготовлення психотропів зловмисники отримували з деяких країн Азії та Західної Європи, у тому числі через сервіси міжнародного поштового зв’язку. Переправлену сировину вони зберігали на території орендованого складу в столиці.

«Готову продукцію учасники групи пропонували на спеціально створеному власному сайті. Ще вони підшукували своїх клієнтів через спеціалізовані інтернет-платформи. Також оперативники спецслужби встановили, що здобуті знання і досвід з виробництва психотропів організатор угруповання за гроші передавав іншим підпільним «спеціалістам» серед представників кримінальних кіл.

Під час обшуків за місцем розташування нарколабораторій, складських приміщень та інтернет-магазину правоохоронці вилучили понад кілограм амфетаміну, більше ніж 5 кілограмів катинону, понад 9 кілограмів фенілнітропропену, який є основним компонентом для виготовлення психотропної речовини амфетаміну, і понад 80 літрів інших прекурсорів. Також виявлено майже 2 кілограми канабісу, 2 літри ртуті, понад тонну хімічних речовин, а також обладнання для виробництва психотропів. », – повідомили в пресслужбі СБУ.

За попередніми висновками, з вилучених у ході обшуку речовин і прекурсорів зловмисники планували виготовити майже 30 кілограмів психотропних речовин загальною вартістю приблизно 7,5 мільйона гривень за цінами чорного ринку.

Зазначається, що наразі вирішується питання щодо повідомлення учасникам наркоугруповання про підозру за статтями 307, 311 та 313 Кримінального кодексу України.

 

Популярні новини зараз

У Києві люди вийшли на акцію "Free Azov" на підтримку військовополонених

₴9,7 млрд — саме стільки було виділено урядом на захист Трипільської ТЕС

Начальника Солом'янського РТЦК перевели до бойового підрозділу через скандал з повісткою для журналіста "Слідство.Інфо"

У Києві проведуть Молодіжний філософський форум — дискутуватимуть та ділитимуться досвідом

Показати ще

Нагадаємо, Вилучили метадон на 2 млн доларів: в Києві правоохоронці викрили потужний наркосиндикат (відео)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

В одному із сіл під Києвом викрили потужну нарколабораторію

Вилучили товару на 1,2 млн: під Києвом затримали молодих наркодилерів (відео)