В адміністрації президента США Джо Байдена заявили, що не підтримують “мирний план” для України, який запропонував американський підприємець та мільярдер Ілон Маск.

Про це під час брифінгу повідомила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, передає УНН.

“Ми дуже чітко висловилися щодо цього: ми не будемо говорити про Україну без України. Це їхнє рішення, коли йдеться про будь-яку дипломатію чи переговори (між Україною та росією, – ред.). Ми збираємося бути поруч з українцями у той час, як вони борються за свій суверенітет. І рішення про їхній суверенітет, про їхню свободу, про їхню демократію буде ухвалено разом з ними”, – сказала речниця.

3 жовтня Ілон Маск на своїй сторінці у Twitter поділився власними думками про те, як можна досягти припинення війни, яку розпочала росія проти України. Зокрема, він вважає, що Крим формально має бути у складі росії, як і був з 1783-го по 1954 рік.

Заява мільярдера призвела до критики з боку українських користувачів Twitter. Також на “формулу миру” відреагував президент України Володимир Зеленський. Він опублікував опитування, в якому запитав, який Маск більше подобається – який підтримує Україну чи рф.

Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця також відповів на дописи бізнесмена і наголосив, що наступного разу, коли йому знадобиться сантехнік, він зателефонує Маску.

Згодом Маск відповів Зеленському, що він “все ще підтримує нашу країну”, але вважає, що “масштабна ескалація війни завдасть великої шкоди Україні і, можливо, світу”.