Акція відбулася мирно, без жодних інцидентів.

Про це повідомляє “Київ Медіа”.

Як повідомили в главку поліції, близько чотирьох десятків людей зібралися в середу біля будівлі посольства Куби, висловлюючи підтримку обстоюванню прав кубинцями. Акція відбувається мирно, без жодних інцидентів.

Наразі мітинг вже завершили. Протестували два береги – одні виступали проти уряду, інші – навпаки підтримували владу та звинувачували ЗМІ в неправдивій інформації.

“Ми втомилися від кубинської диктатури. Нас і наших дітей вбивають”, – говорить один із мітингувальників.

“Більшість кубинців за владу, революцію”, – зауважив інший бік мітингу.

До мітингу з посольства Куби ніхто не вийшов. Протестувальники зауважили, що мітинг будуть продовжувати.

Нагадаємо, після масштабних демонстрацій на Кубі сотні людей зникли. Мітингувальники масово пропадають без вісти, або ж їх затримують поліцейські.

Серед затриманих трапляються навіть журналісти. Так, на одному з протестів спіймали журналістку Камілу Акосту, яка веде репортажі для іспанської газети. На це одразу ж відреагував сам міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Альбарес. І зажадав негайного звільнення дівчини.

Окрім цього, кубинцям ще й обмежують доступ до соцмереж. Зокрема мова йде про Facebook, WhatsApp, Instagram і Telegram. А дехто навіть заявляє, що в столиці країни Гавані були регулярні і нетипові відключення мобільного інтернету.

На це міністр закордонних справ Бруно Родрігес відповів лише, що ситуація наразі складна і перебої в подачі електроенергії можуть вплинути на телекомунікаційні послуги.