Відтепер схили у колони Магдебурзького права прикрашатиме алея катальп та декоративні види кущів.

Про це повідомив депутат Київської міської ради, голова постійної комісії з питань екологічної політики Костянтин Яловий на своїй сторінці у Facebook, повідомляє Хрещатик.News.

«Впевнений, що у багатьох в списку «що я зроблю після карантину» є пункт «прогулянка містом». Раджу внести в свою «післякарантинну» програму пам’ятник Магдебурзькому праву, де ми сьогодні разом з «Київзеленбудом» висадили декоративні рослини. Тепер схил Володимирської гірки прикрашають кущі ялівця, будлеї та спіреї, чагарники бересклета, бирючини, кизильника та пухироплідника. Також висадили барвисті кущі троянди та лаванди», – написав депутат.

Фото: Костянтин Яловий/ facebook

Він нагадав, що минулого тижня на цій ділянці вже висадили алею червоних дубів. А в рамках робіт 9 квітня здійснили висадку катальп.

«Сьогодні продовжили і висадку дерев, яку почали минулого тижня. Тоді створили алею з червоних дубів, цього разу – алею з катальп. Ці рослини мають гарні білосніжні квіти і плоди у вигляді довгих стручків. Поки дерева маленькі, та сподіваюсь, що вже наступного року навесні будуть цвісти», – повідомив Костянтин Яловий.

Голова комісії додав, що це планові висадки, які важливо не відкладати через карантин.

Фото: Костянтин Яловий/ facebook

«Дуже важливо проводити ці заплановані роботи, незважаючи на карантин. Вірю, що невдовзі життя повернеться у звичне русло, і кияни зможуть відпочити біля Дніпра і подихати очищеним рослинами повітрям», – відзначив Костянтин Яловий.

Долучайтесь до нашого телеграм-каналу – читайте актуальні новини Києва!

Читайте також:

Біля станції Лісова висадили молодий ліс (відео)

За фотографування з тваринами в Києві каратимуть

За п’ять останніх років у Києві з’явилось понад 800 гектарів природоохоронних територій