Сергій Тарута допомагав визволяти Маріуполь і доклав багато сил для збереження цілісності України. Таку заяву зробив Андрій Білецький, командир полку “Азов” та народний депутат України на YouTube-каналі.

“Скандал намагаються розкрутити штучно. Немає людей, які не можуть обмовитись. Я не є прихильником багатьох політичних поглядів Тарути. Але я пам’ятаю, що наші можновладці навіть не думали потикатися в Донецьку область в червні-липні 2014 року, коли Тарута весь цей час перебував там. Більше того, у Маріуполі залишалася його сім’я доньки, дружина, мати. Тарута перебував у місті і, будучи цивільною людиною, робив усе, щоб Донбас залишився українським”, підкреслив Білецький.

Політик зазначив, що Тарута надав реальну допомогу під час проведення військової операції.

“Тарута доклався до захисту Донецької області не постами у Facebook. Мені образливо дивитися як травлять людину. Якщо комусь цікаво пошукати зраду, хай пошукають її в Укроборонпромі, а не в обмовці людини, яка має прямий стосунок до української боротьби за Маріуполь”, додав лідер Національного корпусу.

Народний депутат, лідер партії “Основа” Сергій Тарута під час виступу в Маріуполі на Донеччині обмовився і назвав українських військових, які захищають Донбас, бойовиками. “Хлопці наші віддавали життя за свободу Маріуполя, за свободу України. До кінця ще не оцінено той факт, що зробили бойовики, жителі Маріуполя свободу України та руйнування порядку Новоросії”, сказав Тарута.