Для завершення реформи правоохоронних органів необхідно провести їхній повний аудит і підняти зарплати працівникам.

Таке переконання у коментарі Gazeta.ua висловив Денис Монастирський, №19 у списку “Слуги народу”.

“Маємо відштовхуватися від міністра внутрішніх справ. Ця людина формує політику у цій сфері. Велике значення, хто стане наступним міністром внутрішніх справ. Під ним будуть органи поліції.

Маємо визначити, чи можна вирішити проблеми поліції, посиливши контроль за нею. Наприклад, надати патрульній поліції можливість зупиняти транспортні засоби для перевірки водіїв на стан алкогольного сп’яніння. Цим дамо можливість їм більш ефективно працювати, одночасно більше вимагаючи. Маємо зрозуміти, що бідна поліція – це корумпована поліція. Якщо суспільство каже: “їм і так вистачить”, значить погоджується на корумповану поліцію.

Інше питання – використання коштів. Тут перше наше завдання – зробити повноцінний аудит МВС і органів Національної поліції. На всіх рівнях – від керівництва до низу – є дублювання функцій, непотрібна паперова звітність, яка давно подається в електронному вигляді. Зараз поліція намагається запровадити критерієм оцінки рівень довіри. Це треба розвивати”, – сказав Монастирський.

Денис Монастирський – експерт програми реформування правоохоронної і судової систем Українського інституту майбутнього. У команді Володимира Зеленського відповідає за зміни саме у правоохоронній сфері.