Київ може стати місцем проведення Чемпіонату Європи з велосипедного спорту.

Про це нещодавно на зустрічі з українськими посадовцями розповів президент Європейського союзу велосипедистів Енріко делла Каза, написав свої сторінці у Facebook депутат Київради VIII скликання Костянтин Яловий.

«Ця подія може стати приводом для побудови у Києві нормальної велосипедної інфраструктури. Наприклад, так звані «велосипедні доріжки» могли б стати справжніми міськими маршрутами, а не обриватися, як зараз, впираючись у першу-ліпшу дорожню розв’язку», – сказав Яловий.

Він зазначив, що Києву поки що далеко до Копенгагена, де 35% населення дістається роботи велосипедом, або до велосипедної столиці – Амстердаму, де на цей вид транспорту припадає 40% усього трафіку. Але все одно бачимо, що популярність велосипедного транспорту у Києві росте.

«Було б добре, якби паралельно з цим росла і культура водіння велосипедистів. Людина, яка їде на велосипеді по тротуару, одночасно говорить по телефону та сигналить пішоходам – ситуація, яку можна зустріти ледь не щодня. Думаю, що поведінка таких персонажів – одна із перешкод розвитку велосипедного транспорту в Києві» – наголосив Костянтин Яловий.

Тож якщо ви вирішили обрати велосипед, як засіб пересування містом, уважно прочитайте відповідний розділ Правил дорожнього руху, нагадав Яловий.

Пам’ятайте, що:

велосипед повинен бути обладнаний звуковим сигналом та світлоповертачами: спереду – білого кольору, по боках – помаранчевого, позаду – червоного;
для руху в темну пору доби і в умовах недостатньої видимості на велосипеді повинен бути встановлений та увімкнений ліхтар (фара);
велосипедисти, рухаючись групами, повинні їхати один за одним, щоб не заважати іншим учасникам дорожнього руху;
якщо велосипедна доріжка перетинає дорогу поза перехрестям, велосипедисти зобов’язані дати дорогу іншим транспортним засобам, що рухаються по дорозі.

Також велосипедистам забороняється:

керувати велосипедом з несправним гальмом, звуковим сигналом, а в темну пору доби і в умовах недостатньої видимості – з вимкненим ліхтарем (фарою) чи без світлоповертачів;
рухатися по автомагістралях і дорогах для автомобілів, а також по проїзній частині, коли поряд облаштовано велосипедну доріжку;
рухатися по тротуарах і пішохідних доріжках (крім дітей до 7 років на дитячих велосипедах під наглядом дорослих).

«За кермом велосипеда, автомобіля, скутера чи будь-якого іншого транспорту – будьте відповідальними», – закликав політик.

Додаткова інформація та коментарі:
За телефоном: +380 97 937 86 22.
Електронна адреса: press.k.yaloviy@gmail.com.