099 158 71 75У ніч на 26 грудня російському місті Енгельс на стратегічному аеродромі прогриміли два вибухи. У Мережі пишуть про загиблих і про пошкоджені літаки.

Російські Telegram-канали повідомляють, що внаслідок атаки на аеродром в Енгельсі загинули 3 людини, ще 4 – отримали поранення. Також були пошкоджені літаки, пише “Главред”.

Два вибухи один за одним пролунали о 01:35 ночі за київським часом. До вибухів і спалаху було чути звук, схожий на звук прольоту ракети або реактивного літака. У мережі з’явилися відео з камер відеоспостереження.

У містах звучала повітряна тривога. З роликів неясно, її включили до “прильотів”, або вже після них.

Губернатор Саратовської області Романа Бусаргін повідомив у Telegram, що інформація про нібито оголошену евакуацію з Енгельса, яка з’явилася в пресі та Мережі, не відповідає дійсності. За його словами, в житлових кварталах міста жодних надзвичайних подій не сталося, і “жодної загрози для жителів абсолютно немає”, об’єкти цивільної інфраструктури не постраждали.

Бусаргін не став коментувати ситуацію з вибухами на аеродромі, де розташована стратегічна авіація – бомбардувальники Ту-95 і Ту-160. За його словами, на об’єкті триває перевірка.

“Дані про подію на військовому об’єкті перевіряють силові структури”, – сказав Бусаргін.

У Міноборони РФ прокоментували “бавовну” на аеродромі в Енгельсі.

“Засоби ППО в понеділок збили на малій висоті при підльоті до військового аеродрому “Енгельс” Саратовської області український безпілотник. У результаті падіння його уламків троє російських військових, які перебували на аеродромі, отримали смертельні поранення. Авіатехніка пошкоджень не отримала”, – цитують відомство росЗМІ.

Зазначимо, аеродром в Енгельсі розташований за сотні кілометрів від кордону з Україною. Росія використовує стратегічну авіацію зокрема і з цього об’єкта для завдання масованих ракетних ударів по Україні.