Президент Володимир Зеленський накладе вето на закон про тимчасові слідчі комісії через велику кількість порушень під час голосування за документ.

Про це натякнув представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук в ефірі “Радіо НВ”

“Президент чітко сказав, що не підпише жодного закону, в якому було кнопкодавство або допущено інші великі порушення регламентних процедур. Тому ми наразі уважно вивчаємо ці питання”, – сказав він.

“Щодо закону про тимчасові слідчі комісії. Ми його наразі вивчаємо. І ми вже бачимо, що там близько 10 порушень і суперечностей із Конституцією. Рішення ухвалюватиметься окремо з цього питання. Я думаю, це буде найближчим часом”, – заявив Стефанчук.

Представник президента заявив, що закон нині аналізують, але вже зараз відомо, “що там велика кількість порушень Конституції”.

“Тому ми однозначно застосовуватимемо право президентського вето на ті чи інші законопроекти”, – додав Стефанчук.

Також він закликав журналістів передавати до Офісу президента дані про неперсональне голосування нардепів під час ухвалення законів.

Верховна Рада ухвалила закон про тимчасові слідчі комісії та спеціальні комісії, що передбачає процедуру імпічменту президенту.

Документ підтримали фракції “Блок Петра Порошенка”, “Народний фронт”, “Опоблок”, половина “Самопомочі”, Радикальна партія Олега Ляшка, “Батьківщина”.