Про те, що Балух знаходиться у важкому стані повідомляє сайт “Хрещатик.news” з посиланням на сайт партії “Європейська Солідарність”.

Партія “ЄС” написала заяву, де висловила занепокоєння через напад на Балуха, який нещодавно заявив, що буде балотуватися на місцевих виборах саме від “Європейської Солідарності”. Вони вимагають негайного розслідування та вияснення причин нападу.

“Ми не виключаємо, що причиною трагедії стали політичні погляди представника нашої партії та вимагаємо особистого контролю за розслідуванням міністра внутрішніх справ” – повідомляє пресслужба партії.

Ірина Геращенко повідомила, що Балух з іншими політв’язнями Кремля відзначали річницю звільнення в Гідропарку, де Володимир Балух зробив зауваження російськомовній компанії, через що й виник конфлікт. Вона посилається на депутата Ахтема Чийгоза, який на своїй сторінці у Facebook написав: “Це продовження тих нападів на атошників, волонтерів, що мають місце при новій владі. А ці напади, в свою чергу, є продовженням тих переслідувань патріотів новою владою, що почалися після виборів 2019-го року. Балух ніколи і нікому не дозволить ображати Україну і українців. Я не сумніваюся, що саме ця його позиція стала причиною нападу на нього в річницю визволення політв’язнів”.

Натомість Офіс Президента моментально відреагував на цю ситуацію, висловивши занепокоєння зростанням вуличного насильства в Україні.

“Вимагаємо від Національної поліції швидкого та повного розслідування цього злочину. Наразі немає підтверджених даних, які свідчили б про те, що в нападу міг бути політичний мотив. Але всі версії мають бути ретельно перевірені, зокрема політична” – йдеться у повідомленні офіційного Telegram-каналу Офісу Президента.

Цікаво, що раніше на що раніше на побиття журналістів, активістів, прибічників “Партії Шарія” такої гострої реакції від ОП не було.

Нагадаємо, що Київська прокуратура взяла на контроль справу про побиття Балуха

Читайте також:

Колишнього політв’язня Кремля Володимира Балуха жорстоко побили — Сенцов

За кого планують голосувати кияни: соцопитування групи Рейтинг

Рош га-Шана в Умані: Ізраїль направляє своїх правоохоронців в Україну