В Офісі президента України заявили, що главу Служби безпеки України Івана Баканова і генпрокурора Ірину Венедіктову не звільнили. Керівника СБУ поки що усунули з посади, а генпрокурора – відсторонили від займаної посади.

Про це пише “Главред”.

Рішення про можливе звільнення чи залишення їх на посадах прийматиметься після проведення службових розслідувань, повідомив заступник голови ОП Андрій Смирнов ефірі інформаційного телемарафону

“Зараз мова про звільнення цих двох посадовців поки що не йде. Мова йде про те, що генерального прокурора відсторонено від посади, а голову СБУ тимчасово усунено від виконання покладених на нього обов’язків”, – зазначив Смирнов.

Він пояснив, що таке рішення пов’язано з тим, що президент України та вся верхівка влади чекали від Баканова і Венедіктової більш радикальних результатів у питанні очищення від колаборантів і державних зрадників.

Оскільки у цих двох структурах і досі майже кожного тижня виявляють колаборантів, то керівників відомств відсторонили, зокрема, щоб вони не мали можливості потенційно впливати на розслідування щодо затриманих, зазначає заступник голови ОП.

Він зазначив, що щодо Баканова і Венедіктової будуть проведені службові перевірки та розслідування. І вже за їхніми результатами прийматиметься рішення, чи звільняти посадовців.