Народний синоптик Леонід Горбань по місяцях розрахував, якою буде погода в Україні восени 2021 року. Зокрема, за його словами, у вересні на нас чекають ще 10 теплих днів, в жовтні побалує бабине літо, а в листопаді прийде майже зимова погода.

Про це пише “Главред”.

“Імовірність мого прогнозу – близько 75%, в окремих регіонах, припустимо, дощ пройде на 1-2 дні пізніше або раніше, ніж за усередненим прогнозом. Але середньострокові погодні тенденції на кожен місяць прогноз показує правильно”, – пояснив Леонід Горбань.

На початку першого місяця осені на нас чекають ще 10 днів літа, але потім почнуться дощі та похолодає. У перший тиждень вересня буде по-літньому тепло, прогнозує синоптик.

“Друга п’ятиденка виявиться дощовою, але теплою, до +25 в окремі дні – найкраща грибна погода. Після 10 числа дощі припиняться, антициклон принесе ясну, але прохолодну погоду – вдень не вище +18, вночі – близько п’яти градусів тепла”, – прогнозує Горбань.

Ще більше похолодає до 20 вересня – температура повітря вдень опуститься до +10…+12 градусів. Почнуться дощі.

21-23 вересня небо проясниться, вдень потеплішає до +17 … +19 градусів. В кінці місяця знову прийде суха прохолода – вдень стовпчики термометрів покажуть +10 … +12 градусів, вночі – близько +5 градусів.