Задля поповнення втрат у танках та бронетехніці російські військові перекидають в Україну застарілі й зняті з озброєння зразки, що вкрай вразливі на сучасному полі бою.

Такий висновок містить аналітичний огляд британської розвідки, оприлюднений у понеділок, 6 березня, в Twitter-акаунті міноборони Великобританії, пише Deutsche Welle.

Британські військові аналітики кажуть, що російські військові розконсервували основні бойові танки Т-62, яким уже понад 60 років. Цілком можливо, що навіть підрозділи 1-ої гвардійської танкової армії, яка вважається головним танковим з’єднанням Росії, будуть переозброєні на Т-62, щоб заповнити завдані втрати, йдеться в огляді. Хоч раніше планувалося, що 1-ша гвардійська танкова армія отримає основні бойові танки нового покоління Т-14 “Армата” у 2021 році. З літа 2022 року близько 800 Т-62 було знято зі зберігання, а деякі з них були модернізовані, що, швидше за все, підвищить їхню ефективність у нічний час.

Крім того, днями в Україні також вперше було помічено російські бронетранспортери БТР-50, які вперше надійшли на озброєння ще в 1954 році, зазначають у британській військовій розвідці.

Однак обидва згадані застарілі типи машин будуть украй вразливі в сучасному бою, зокрема через відсутність сучасних видів динамічного захисту, наголошують британські військові аналітики.