Умови української делегації в ПАРЄ стали значно складнішими, ніж у 2014 році.

Кількість проросійських парламентарів збільшилась через зростання популярності в ЄС популістів і радикалів – про це написав голова делегації Верховної Ради у ПАРЄ Володимир Ар’єв на сторінці у Facebook.

“У української делегації сьогодні в Страсбурзі день важкий. Кожна сесія ПАРЄ останні роки ставала тяжчою за попередню в питанні санкцій проти російської делегації. Ця може стати вирішальною. Різниця між 2014 роком і нинішнім моментом полягає в тому, кому ми протистоїмо. Тоді це була Москва і група проросійських парламентарів. Тепер це Москва, група проросійських парламентарів, суттєво збільшена за рахунок росту популярності в ЄС популістів і радикалів, а також керівництво Ради Європи, Німеччина і Франція. Антанта 2019”, пише Ар’єв.

Він констатує, що завдання українських дипломатів ускладнилося в рази, і позиції послабились.

“Незважаючи на те, що єдність делегація тримає, ми маємо порушену єдність інституцій і нові умови – розпущений парламент (в такий час до всіх перехідних традиційно менше дослухаються – чекають нового складу), напіввідставлений міністр закордонних справ і президент, якому події в ПАРЄ нецікаві. Тому результат непередбачуваний, попри всю нашу готовність дати серйозний бій. Будемо робити все можливе в цих умовах”, запевнив нардеп.

“І потримайте за нас кулаки”, додав він.

Фонд “Авіакатастрофа”, який представляє велику групу родичів жертв трагедії MH17 на тимчасово окупованому Донбасі, вимагає не допустити повернення країні-агресору Росії права голосу в ПАРЄ.